Pages

Tuesday, March 2, 2010

Tidur Rayyan

Bulan Pertama
Rayyan asyik tidur sahaja
Lena sangat anak mama tidur
Susah sungguh mama nak tengok mata anak mama ni
Rayyan hanya akan bangun kalau lapar dan tidak selesa
Lepas nenen, lepas mandi 
Rayyan tidur semula

Waktu siang Rayyan tidur depan tv
Mama bentangkan tilam yang nenek buat khas untuk Rayyan
Waktu malam pula Rayyan tidur kat katil sendiri
Mama cuma angkat Rayyan bila Rayyan nak nenen
Independent sungguh boboy mama ni


Bulan Kedua
Rayyan masih juga banyak tidur
Tapi sudah kurang sedikit berbanding bulan pertama
Rayyan suka kalau ada orang yang layan dia
Rayyan dah mula diajar tidur dalam buaian
Mula-mula tu Rayyan makin segar bila masuk buaian
Rayyan ingat buaian tempat bermain kot
Buaian ni tempat tidur la sayang
Lama-lama Rayyan serasi tidur
Mudahlah sikit kat rumah Tok Su nanti


Bulan Ketiga
Rayyan dah kurang tidur 
Rayyan dah semakin bijak
Dah  dengar  kata papa dan mama
Waktu siang Rayyan suka main
Rayyan pun dah pandai tengok tv
Bila letih Rayyan akan tidur
Sekali sekala tu meragam juga kalau nak tidur
Puaslah mama dodoi
Lepas itu papa pula dodoi
Ikutla mood Rayyan nak tidur dengan siapa
Geram nye mama tengok dia kala ni 
Banyak akai bak kata tok

 Oh Yaaa
Rayyan teramat suka bila papa dan mama bawak jalan-jalan
Kalu dah janji dengan dia mesti kena tunaikan
Kalu tak merengek la dia kat rumah

Rayyan juga suka gelak bila orang agah
Suka layan orang borak
Suka masukkan tangan dalam mulut 

Rayyan membesar bagai johan
Rayyan belum pernah demam lagi
Syukur antibodi Rayyan kuat
Rayyan sangat bamm bammm
Banyak gelaran orang panggil
Ada yang panggil tembam...debab...big apple...drumstik...
Tapi Rayyan paling suka papa panggil
Hansem Boy!!!
Senyum besar la anak mama ni


Bulan Keempat dan seterusnya
Mama akan terus menanti...
Mama tidak jemu merenung mata Rayyan semasa tidur 
Teramat damai dan indah sekali
Semoga ianya akan berkekalan selama-lamanya




 
 

     
  
  
  
  
  
   

MAMA SAYANG RAYYAN

2 comments:

  1. hello rayyan..
    Pak lang nk bagi komen la.. nanti bila rayyan dh besar mesti akan tgk blog ni.. masa ni paklang tgh study kat uniten lg.. skang p.lang dlm bilik duk wat thesis, dh nk hbs dah.. huuurrrayyy!!!!
    rayyan memang suka tido masa ni.. nk tgk mata pon susah.. tp skang ni bila jumpa x berhenti2 nk cakap..
    byk betui benda yg nk bgtau kitorg...

    ReplyDelete
  2. Hai Pak Lang!Rayyan minta tolong mama reply kan comment Pak Lang on behalf Rayyan.Jari Rayyan tak kuat lagi lah nak tekan keyboard!!huhu...

    Rayyan suka tido sampai umur 2 bulan je.masuk 3 bulan Rayyan dah asyik nak berborak je. Pak Lang rajin-rajinlah datang rumah boleh layan Rayyan borak.Datang jangan tak datang tau!!!!

    ReplyDelete