Pages

Wednesday, November 17, 2010

hAri rAya Aidil AdHa

Harini seluruh umat Islam merayakan hari raya idul fitri yg mana dikenali juga sbgai raya korban. Oklah mukhadimah dipendekkan aje. Tok wan dan tok mah rayyan turun beraya di kl. Maklumlah cuti hanya 1 hari aje. Depa sampai pagi smlm.lepas balik keja mlm smlm kami p ke chow kit nak beli daun palas,santan& daging + etc. Nak beli santan pun kena beratur panjang!! Daun palas plak mmg xjumpa.dah kehabisan stok!! Kami pulang dgn hampa. So, pa decide beli lemang je. Pagi td pa dgn tok wan p solat sunat.ma kena siapkan putera raja!! Layan mkn then lena... Tgh tido ma & pa sempatlah siapkan doorgift utk besday rayyan ahad ni. Pas dia bangkit dlm jam 12pm kami gerak ke rmh tok su rayyan. Menu mee sup n ketupat palas,lemang dll lagi.sedapppp...

lepas lepak rumah Tok Su Rayyan, kami beredar ke rumah Tok Mami di Dengkil. Tok Mami jamu kami makan laksa & ketupat. kekenyangan kami semua..hehehe. kami bertiga minta izin balik ke Sijangjang sat. Nak juga jenguk Abah di hari raya. kesempatan tu kami pegi juga rumah Long, Am, Uwah & Yayang hantar besday invitation card si Rayyan.

Then kami berpatah balik ke Dengkil semula. makan nasi plak...hehhehee. Lepas lepak sejam gitu kami pun beredar pulang ke gangang.. nak kena cas bateri utk perjalanan esok pula...ke mana tu!!! lalallalaaa.. bestnyer bercuti.................


No comments:

Post a Comment