Pages

Friday, April 15, 2011

mErAjuk....

kalau merajuk mesti ada sebab kan?
tapi....walau apa sebab sekali pun pasti kita nak orang pujuk kan?
mama ingat waktu kecik2 dulu bila ada orang kacau or main gaduh2 ngan mama mesti mama menangis dan apa lagi merajuk arrr dengan orang itu. kalau gaduh waktu pagi alamat nya merajuk muncung yang panjang macam bangau tu berlarutan sehingga la menjelang malam
sebab nya......
mama nak tunggu abah mama balik kerja. padahal nangis tu dah stop lama tapi bila abah balik bolehlah pulak tu sambung nangis....berlakon sungguh kan!!!huhuhu
bila abah tanya...mama pun report la segala kejadian....abah kata nanti abah pukul orang yang buat tu ye....hah!sambil mulut abah bising2 cari rotan dan konon2 nak rotan orang yang menyebabkan mama menangis.bila dah abis ngadu baru mama puas hati!!!
ala cerita tu lebih 20 tahun yang lampau. poyo je kn.... mama rasa semua orang camtu. nak minta perhatian dan simpati orang!!

tapi.....sekarang ni....berjangkit kat itu budak la plak!!!!
dah pandai merajuk!!!!!!!!!! nak kena ada orang pujuk!!!!!!. kalau merajuk tu dia akan menyorok kat dapur lah!dalam bilik lah!!! nangis beria-ria sampai kena ada orang datang pujuk dia!!!sabo je laaaaa
sebelum ni sampai la sekarang sibuk je kita nak menyapu dia pun sibuk nak buat sama gak! sekarang ni tambah peel baru plak!bila mama nak men laundry dia pun sibuk dan tolong. dah lah space sempit, cukup2 je untuk mama yang gedebab ni!!!dia pulak nak mencelah. bila dah marah tu...merajuk la kerjanya!!!!


Rayyan merajuk ngan mama
 
beria-ria menangis sampai tertonggeng-tonggeng!!
 
baring pal...dah 10 min....mama buat dono je..hahahhaa

last dah letiH nanges.
puting & bantal bucuk jadi penawar duka..susu takmo!

see...merajuk sampai tertido itu budak!!!

epy...ala pas bangun tido...lupe dah yg dia merajuk sama mama

mama buli saya
saya nak tolong mama basuh baju pun mama marah
bila besar nanti jangan pulak marah saya kalau saya takmo tolong mama tau!!
iye la tu.........


***pssstt: time ni, papa tak de kat rumah. kalau ada tak de chance la mama buli Rayyan...huhuhu
nnti upload plak video time dia mengamuk tu. bila tunjuk balik kat dia, pandai plak dia gelakkan diri sendiri... aiseymennn

No comments:

Post a Comment