Pages

Friday, April 15, 2011

Candle light dinner di malam jumaat~owwww

dah lama tak ber candle light dinner...
pernah ke....ermmm--pikir sat

sinonim nya malam jumaat dengan.....
ada perkara sunnah yang sunat dilakukan pada malam ini ~18sx
kalau kat opiz kalau nak balik awal mesti ada orang perli..
kalau hari biasa tu takde plak orang nak akata apa...

tapi kan.............sejak setahun yang lepas pada malam ini, papa akan turun gelanggang.....main badminton la...
Jadinya....
 mama tinggallah sama itu Rayyan
tak sukanya bila tv tu asyik putar cerita misteri & antu aja!
mama kenalah tengok cartoon sebab cartoon tak de antu. channel lain tu walaupun bukan cerita antu tapi bila iklan je macam2 promo antu keluar!!sabo je la... mama memang takut ngan cerita antu. cerita Hantu Mak Limah yang orang kata lawak tu pun mama takottttt sgt2!!!!camna tu!!

nak jadi kan crita...mama baru je selesai masak kat dapur tiba2 blackkkkkkkkk out. dengar si rayyan teriak cari mama. dia tengah main kat depan. mama pergilah dapatkan dia. berbekalkan ilmu kejuruteraan elektrik & elektronik yang mama miliki masa belajar kat Sekolah Teknik dulu....chewahhhh...mama pun panjatlah kerusi tengok itu box letrik tu. dapatlah naikkan suis tu...makanya teranglah rumah mama...hebatkan!!!hahaha...padahal orang lain pun semua tau... ;-)

tapikan lega hanya seketika aja...sebabnya ianya tendang untuk kali kedua....mama cool lagi...try buat lagi...lampu boleh menyala.....fuh!!!! lega..... tapi.... dia tendang lagi!!!! dan bila naikkan suis tu, dia dah tak mo naik....maka nya kami bergelap............ waktu tu baru kol 8.30mlm. papa pun baru je setengah jam pergi. sian pulak kena call dia bgtau. gelabah sekejap papa Rayyan sebab kami tinggal berdua aja. then papa kata dia call dulu owner rumah. sementara tunggu rescue sampai...mama pun candle light dinner la dengan pakwe mama ni. sian dia...dah ready dok kat kerusi tiba2 lampu mati la plak!!! huhuuhu

tak pakai baju!!dok sibuk nak pegang lilin

makan beehun dlm kegelapan

nasib rumah kecik ja.so, takdelah scary sangat

 adalah kami bergelap dalam satu jam lebih. bila cucu Pak Aji (owner rumah) tu tukar fius barulah rumah kami bersinar kembali. oh ya!secara tak langsung kami menyokong kempen earth hour kan...kan..... iyolah tu....


No comments:

Post a Comment