Pages

Friday, April 15, 2011

bagus gak Giant dekat ngan rumah!

rumah sewa kami dekat dengan Giant Seri Petaling. tak lah jauh. tak sampai 2km. lalu short-cut naik bukit je. mula2 duduk rumah ni dulu ....kami tak tahu pun jalan short-cut naik bukit tu rupanya ada kehidupan kat atas tu...means ada banyak kedai...rumah2... stesen minyak. sampaikan satu kali tu masa pregnant, mama demam, so nak cari klinik panel mama yang mana salah satunya kat seri petaling...boleh pulak lah kami cari2 sampai sesat...last2 kena masuk KL pergi branch kat Chow kit!!padahal naik je atas bukit tu akan nampaklah klinik panel mama tu!!!sabo je la...nampak sangat kami tak ronda2 keliling rumah kami tu! patutlah bila jenguk tingkat dari atas rumah, banyak kenderaan lalu jalan tu walaupun ianya sempit dan berlekok-lekok. jalan walaupun tar tapi dah uzur sangat.
mama tau pun kat atas tu ada kehidupan lepas mama bersalin. minta adik ipar beli breakfast so dia naik lah atas bukit tu. bila dia bagitau ada kedai mapley, 99 speedmart dan mcm2 lagi lah...baru lah mama tau. time tu Giant tak buka lagi. Tahun lepas baru Giant buka.

Giant ni memudahkan mama nak beli barang keperluan dapur. lagipun kalau boring2 kat rumah dan kesian plak tengok mama Rayyan terperuk kat rumah jadinya mama bawak lah dia ke sini. dia suka main kat playground....terlonjak2 kegirangan dia dalam keta tau!!oh ya!kat cn pun ada panggung wayang. mama tak berkesempatan lagi nak nonton di sini.
masuk 2 ketul token!

macam lah pandai main game keta ni!

troli je besar tapi beli air kotak dutch lady tu aja!!hahaha
malas nak beli banyak2 sbb mama pegi berdua aja dgn Rayyan
malas nak hangkut keluar masuk keta&lif
lagipun hari sabtu no plastic bag pleaseee...

Hidup Sangat Happy Bila Tengok Anak Happy :-)))

No comments:

Post a Comment