Pages

Monday, May 23, 2011

Part 4 ~ Majlis Bertandang di Kedah pula

Sambung lagi cerita kahwin ni! Cerita pasal mama kawin dulu pun tak sepanjang ni!! berepisod bagai!!huhuhu....Majlis kat Kedah pada 14 May 2011.

Sempena dengan majlis ni, kami balik keja awal pada hari rabu..beg pakaian semua memang dah siap prepared awal2. Jadinya lepas jemput Rayyan dalam Maghrib gitu kami dah dapat bertolak. Dugaan disaat2 akhir bila papa try start enjin keta dia tapi takmo hidup. Pergi kerja memang naik keta mama. Nasiblah ada bengkel dekat tempat kami. Check punya check bateri ada problem. Walhal baru setahun lebih ja papa tukar nbateri tapi sebab takmo ambil risiko dalam perjalanan yang panjang nanti, papa pun tukar la bateri baru dan kereta pun bleh start dan berjalan berdesup dengan lajunya..

Sebenarnya, awal2 tu kami hanya dapat balik pada hari khamis sebab papa ada terima APC. Tapi majlis di tunda. Ada hikmahnya juga. Dapatlah kami balik kampung awal. Tok Wan dan Tok Mah tersangat happy bila kami sampai. Baru lah terasa bahang nak buat majlis bila anak2  menantu dah balik. Siang tu kami start kemas rumah dan semua persiapan la.

Hari Sabtu...hari yag ditunggu pun tiba...tema hijau pink!!

pelamin seba putih.fresh flower lagi tu tau!

yoo..what up!!
Rayyan teramat memberikan kerjasama sepanjang hari kejadian. Time pengantin sampai, Rayyan tidur...dari jam 12 lebih sampai jam 2 lebih. Lega hati ku sebab dia tak dengar bunyi kompang tu!kalau tak sure lah meraung lagi!! Mama pun dptlah free skit. Papa takyah cerita lah.takleh kacau dia sebab dia tersangatlah busy....

Rayyan and the geng..tgh seronok berjoget!

Tuan rumah yang keletihan :)

sepupu Rayyan yang datang jauh dari Sijangkang.
dari kiri: Arif,Hasnol, Humaira' and Safwan.
Thanks sangat pada Abah, Makcik, Uwah, Kak Farah, Ghani & Siti
sebab sudi hadir menempuhi jalan yang jauh untuk sama2 memeriahkan Majlis.

pstt:godek punya godek dlm  hp mama ni takde pulak pics pengantin!!nanti mama check kat kamera yea :)

No comments:

Post a Comment