Pages

Saturday, June 15, 2013

Mama kerja..papa jaga anak-anak

Camni la rutin hari sabtu. mama kena keja half day. kalau papa ada kelas, budak bertuah dua orang ni kami hantar ke rumah Ibu (pengasuh). Tapi kalau papa free, papa jaga budak2 ni. Thanks pa, u are a great husband and papa.

Even dua beradik ni berjaga awal pagi tapi papa sanggup korbankan bangun pagi nya untuk jaga diorg. Mama pergi kerja jam 8.15pagi tadi dua beradik ni tgh khusuk bermain sambil tengok tv. Alahai kenapa lah mama kena kerja...erm.......jangan bersungut, kerja lah dengan rela hati kerana ianya juga satu ibadah..okke..

Tadi papa baru WhatsApp gambar bdk berdua ni. ALa-ala report tu mama lah
bgtau condition diorg..ermmm HAppy nyer!!! :) Alamak adik dah nak sama besor ngan abg lah!
Bukan nak puji husband sendiri, tapi Alhamdulillah aku dipertemukan dengan papa diorg ni. Rajin tolong aku buat kerja rumah. Balik nnti mesti rumah berbau wangi...baju dah bersidai...rumah bersih sgt. Dia memang ringan tulang tolong aku. Syukur sangat2. Dari kami start kahwin sampai ke hari ini memang dia tak pernah bersungut. memang berlawanan la dengan peel bini dia ni...yang mana kalau dah penat, satu keja apa pun tak larat nak buat. Ampun bang.....still dalam usaha untuk menjadi isteri dan mama yang baik.. tapi asyik fail je..huhuhu...Nak kena jaga 3 orang lelaki dalam rumah..

 


No comments:

Post a Comment