Pages

Monday, March 14, 2016

Amsyar jatuh

Happen last week
Budak berdua ni main memang lasak..main lawan2 la..fefilling mcm boboiboy kuasa tujuh. Almaklum kelmarin baru je tgk movie tu kat wayang.
Sabtu malam tu dia main ngan Abg nya kat atas katil. Tu pun diorg lari masuk bilik lepas kena marah dgn papa diorg.
Suddenly, amsyar nanges pegang tangan. Akit..akit...rupanya tebgha main lawan3 tu si abg hempap tangan adik! Geramnya laaa kami..dalam akta jangan.. Jangan...hah! Kan sakit! Baru puas hati! Abis abangnya kena marah ngan kami!
kami ingat tangan adik sakit biasa je..sapu la minyak gamat.  Then dia tak bagi pun sentuh lengannya tu. Sampai dlm mimpi dia ngadu sakit..mama pun xdpt lena mlm tu...risau laa...
So, pagi esoknye dia taklah pegi skol. Dalam jam 10 pagi aku bawak dia pegi klinik.dengan tak mandinya..tak bukak pampers sbb tangan takleh gerak..aku dukung masuk kereta.
Bila jumpa doktor, doktor tak boleh x-ray sebab klinik tu takde mesinnya.. Alaaa siannya klinik pin! Aku pun first time pegi klinik ni sebab klinik yang biasa kami pergi tu hari ahad tutup.
So, doktor masukkan ubat tahan sakit kat punggung..then bila nak pakaikan Kain bedung tangan tu tiba2 amsyar cakap tak nak sambil tangan kiri yang sakit tu dia elak Dan tampung Kat katil. So, bila doktor kata..bila tangan tu boleh gerak means tak patah..maybe just terseliuh ja. So, aku pun lega laa.. Alhamdulillah.tak payah cari klinik lain..tengok progress harini camna dulu.
Banyak gak klinik panel tempat kerja papa diorg ni..nasib la cover. Demam skit pun pegi klinik ambik ubat! Hihi.. Dentist pun office cover. Tu yg syok.
OK! Doktor bagi ubat tahan sakit. And Alhamdulillah lepas balik klinik tangan boleh gerak seperti biasa.
Dan abang balik skol..diorg main seperti biasa..camna mama tak marah! Main lasak sgt laaaa..insaf sat je diorg ni! Huh!

No comments:

Post a Comment