Pages

Saturday, February 27, 2016

Ragam anak-anak

Macam2 ragam anak teruna dua orang ni.yang ini si adik..Muhammad Zayyan Amsyar.Hujung tahun nnti baru 4 tahun.nak buat camna baby disember. Awal tahun haritu kami decided hantar dia ke skol.even aku tak bekerja tapi saja bagi dia pendedahan awal, bagi berkawan.. At least xdelah asyik berkepit aje dengan mama nya. So, dah masuk 2 bulan ni kiranya banyak improvement dia. Kami hantar ke Taska Permata di Keda. Hantar office hour.. Pagi sampai petang. Nanti aku buat entry Amsyar dan skol dia ni. Memang menarik skol ni. 

Kalau pasal peel dia memang tiru apa yang abang dia buat. Extra lasak lagi ade lah.. Cuma dia ni pandai ambik hati kami. Bila dia tengah bad mood..memang dengan kami2 jadi moody..tapi bila dia datang kat kita..kiss kita then cakap adik sayang kat mama...mama pun cair..hihi


Abang pulak Muhammad Rayyan Ukaysyah..sekarang dah darjah satu. Peel tetap sama..dia ni kuat sentap sikit dan lagi manja dari adiknya. Tiap hari kami bagi nasihat kat dia suruh rajin belajar, jangan nakal, dengar cakap orang tua, jadi abang yang bertanggungjawab, jaga adik dan macam2 lagi laa.. Tapi tu lah dengan dia kena guna reverse psyikology skit..tak boleh cakap kasar3. Kena cakap slow2 je..kalau tak dia sentap!.huhu


 

No comments:

Post a Comment