Pages

Thursday, February 25, 2010

3 months Injection Part 2

     Semalam by 2 pm aku ambil Rayyan kat rumah Mak Su.Time tu Rayyan tengah jaga.Check dalam freezer ada lagi 5 botol susu. Means dari jam 7am until 2 pm dia hanya minum 2 botol je. Kalu aku jemput jam 7pm dia dapat habiskan dalam 5 botol susu.Kira normal la kan..Saja bagi stok lebih kat Mak Su manalah tau kot2 aku terlewat jemput dia ke.. At least aku tak risau pasal bekalan susu dia. Ok berbalik pasal nak p injection ni, time otw balik papa Rayyan mention dia dah sampai rumah. So, dapatlah papa join pegi klinik sekalli. Nak bagi moral support kat Rayyan. Muka Rayyan masam je takmo senyum. Dah tahu takut nak kena inject ke anak mama ni..macam mama nye dolu2...fobia gilez tgk jarum...eeee takutnye..seriau mama...sampai sekarang aku tak percaya dapat melepasi jarum2 yang terpaksa disuntik time ambik darah, time buat ECV, time bius nak kena c-zer..ooooo kira berani gak aku kan..kes suka puji diri sendiri..Haa Papa jangan gelak ek

    Sampai rumah tukar drypers Rayyan dulu sbb dia poo poo. Then kami bertolak pegi klinik. Orang taklah ramai sangat but still kena tunggu giliran. Berat Rayyan 3 bulan ni adalah 7.6kg!!!!! tu dia  kuss semangat anak mama bamm bamm la..Terkezut mama tau. Patutlah mama lenguh dukung Rayyan..Kalu jalan2 mesti pass kat papa.Mama dukung sat je..Berat Rayyan masa sebulan 5.3kg, 2 bulan 6.5kg dan berat harini 7.6kg.Fabolous la anak Mama. Ni semua berkat Rayyan minum susu mama yang paling lazat di dunia. Rayyan membesar sihat sebagai Juara!!!

  Sambil tunggu giliran Rayyan kehausan dan dapat habiskan satu botol susu (susu ni fresh tau.baru pam kat opiz b4 balik td). Time nak cucuk plak dia tertido.Bila kena Inject menangis terkezutlah dia....tapi pastu terus sambung tido.  Sampai rumah dia terjaga dan mama terus bagi makan ubat. Susah gak nak bagi sebab dia kemam mulut!!! mama pun kena paksa sumbatkan jari kelingking mama. Bila masukkan ubat cepat-cepat mama kuarkan jari mama tu. Hahaha Rayyan kena paksa makan ubat. Tapi ini kan untuk kebaikan Rayyan gak untuk elak dari demam.

 Then Rayyan tido mama ngan papa pun tumpang sekatil gak!!!huhuhu  sampailah maghrib. Lepas mandi kami pegi pasar malam untuk mencari makanan mengisi tank perut ku ini. Happy lah Rayyan dapat jalan-jalan. Mama harap Rayyan tak demam..Rayyan kan kuat...

k ar seperti biasa layanlah gambar kat bawah ni...

 
Balik dari Rumah Tok Su
Behave nyer dia dok kat car seat

Hai!Umur saya 3 bulan. Berat saya 7.6kg

 
                  Nurse bagi explanation               Muka mama nampak skit je..Rayyan dah tertido

Rayyan kena inject

tengah menangis sambil tido...siannya anak mama

  
Rayyan kena makan ubat plak!!!   Sedap tak ?

I'm ok mama 
Good Boy!!!Rayyan tak demam pun

No comments:

Post a Comment