Pages

Thursday, February 18, 2010

Cuti CNY...balik Kedah

 Seperti yang telah sedia maklum, last friday kami sekeluaraga balik kampung Tok Rayyan di Alor Star menempuhi perjalanan yang taklah jauh sangat  tapi panjang.sebab aper???traffic jammed lerrr.kat highway pun bleh jamm kan.patutnya PLUS bukan takat bagi 20% diskaun je tapi kena bagi free kat kami ni. Nasiblah keta auto kalu manual jenuh nak kena tukaq gear. mane taknye dok kat lane kanan sampai kena stop kan keta!!. kiri pulak yg bleh jalan kura-kura. memanglah kena banyak2kan sabo. kami bertolak jam 12.30 tgh malam. Pak Lang and Ucu Rayyan pun ikut  balik skali.

Kami sampai rumah Tok Rayyan jam 6.10 pagi. Terkezut sungguh Tok Wan n Tok Mah bila kami sampai. Kami memang tak bagi tau nak balik...nak buat suprise!!!syukur kat jalan tak jadi ape2.Suprise kami menjadi. Happy sungguh Tok dapat jumpa Rayyan. Rayyan pulak sampai2 rumah terus jaga.apalagi borak sakanlah ngn tok dia. apelah yang diborakkan pada umurnya yang baru 2 bulan lebih..hehehhe.buat2 paham je la..hu haaaa aauuu uuuu..gelak senyum. buat orang geram jeee.

Memandangkan kami buat suprise tok buka kedai mcm biasa. Kami tidoq sat. Jam 9 lebih p kedai pekena roti canai. sedap nyeee.Rayyan pun kami angkut skli.Aku ngn Rayyan x mandi lagi...huhuhu.

Aktiviti sepanjang 3 hari tak de ke mana sgt. just banyak lepak kat rmh je. Lagipun kalu p shopping complex pun byk kedai tutup.Betul lah kata org dolu2 "Orang Melayu raya cina kaya...Orang Cina raya Melayu mati".. so nak buat camna...Tok tutup kedai sebab nak main ngan cucunye. last day on Tuesday baru dia buka kedai.Tu pun bukan ape nak ilangkan rasa sedih coz cucu nak balik.Sian kat tok.Takpelah nanti tok mai la KL ye. Boleh main puas2 ngan Rayyan.

Kami bertolak balik jam 2.15ptg.Jalan memang tersangatlah jam.Bayangkan jam 7.30malam baru sampai Tapah!!! naik lenguh satu badan aku ni. Kami singgah rumah Parents Kak Ipar aku kat Tapah. Dapatlah solat n makan free...hehehhee.Jam 9 lebih gitu kami teruskan perjalanan balik. Sampai KL jam 11 lebih.

Tu la serba sedikit story cuti pendek kami.

selebihnya layan lah gambo di bawah ...

                                             Kami dah ready papa!! Posing kaki kangkang la plakanak mama ni!

 
Rayyan tido keletihan...La papa pun sama..huhuhu

Mama n tanggungjawabnye. Rayyan kurang nenen letih sgt kot!

Tenung mama ker....

         Jalan2 ngan papa....          Mama snapo sendiri daaa

Letih pas jalan-jalan

Mama bwk jln2 p kedai Tok.tak mandi lagi tu

                                                                  Rayyan dengan Tok Wan

 
Letih sampai lena anak mama

                  Balik mandi                      Sambung tido pulak anak mama ni

ok!!dah bangun nak p kedai tok lg 

mama pekena mee bandung Tok Wan 

 Babai Tok Mah

 Masuk keta terus lena...going back to KL..huarrrrghhh 

*** cuti ni Rayyan poo poo banyak kali sebab mama banyak makan limau.huhuu..Sorry Rayyan.

No comments:

Post a Comment