Pages

Monday, January 24, 2011

Kuning itu Kepunyaanmu...

Kuning warna di Raja
Kuning lambang Kekayaan...iyeke!!
Sebab itulah kami pilih warna kuning
untuk kereta baru kami Rayyan

Taraaaaaaaaa.....

Ini ker?mula-mula memang mama nak belikan yg ini. yang penting keta ada stereng.
Rayyan kan giler stereng!!!tapi papa kata Rayyan dah besar. mana sesuayyy..

Yang ini ker? erm....bukan jugak! ini kuda la mama!!
Rayyan pandang pun idak!! ooo pandai memilih nampak!


Yang ini Ka? ophhh...bukan lagi..ini color merah.
Papa kata kecik!alang-alang dah nak beli biaq terus besaq!
sesuai ngan Rayyan yang bamm bamm itu!




*
*
*




Ini la Rayyan punya.......model ini tinggal sebijik aja..
color lain udah abis! approved by Papa yang tukang cop duit!

Start enjin dulu...pandai pulak tu cucuk kunci.
tak payah  nak di ajor!

                                        amboi!!jeling orang yang lalu lalang  usha kereta dia..


Balik rumah je...pas bermandi-manda...dia pun main keta daaaa. mama yang jadi tukang control asyik langgar sofa & dinding aja!!huhuuu.dah nya rumah kami kan chumel macam tuannya!kekekekkeehhh



oh ya! kami gak beli kan sebuah scooter untuk dihadiahkan pada sepupu Rayyan yang menyambut besday nya yang ke-2 pada 21 Januari, dia tua 10 bulan dari Rayyan. Muhammad Qkhal Farhat ni lahir 3 hari sebelum Papa&Mama Rayyan nikah. Jadi nya mama dia tak dapat join wedding Papa& Mama Rayyan... Abg Qkhal lahir pra-matang.dlm sebulan gak lah duduk dlm inkubator. Alhamdulillah sekarang dia membesar dengan sihat. oh ya!Insyallah Abg Qkhal akan jadi big bro bulan Jun ini... ;-))


Amboi!!si Rayyan ni yang lebih-lebih plak! scooter ni tak de remote control.
jadi nya, kena bawak sendiri.budak bamm bamm tu tak padan dengan keciknya.
ada pulak dia suruh abag Qkhal tolong tolak!sabor je laa..


Ok Rayyan... kena ucap thanks pada papa tau. Moga Rayyan jadi anak yang bijak dan soleh..Amin.

** keta Rayyan tak muat masuk bonet keta papa. macamana nak bawak balik Kg Tok Wan ni!huhhu...

1 comment: