Pages

Monday, March 14, 2011

memang tak dapat pisahkan dia dengan.......

Anak mama dah besar
Pejam celik 21 Mac ni dah masuk setahun 4 bulan
Dah faham bila mama & papa cakap dengan dia
Jawab pun dah pandai cuma guna bahasa dia je la
Kita pun buat faham2 je......huhuuhu
Sekarang ni pun dia dah pandai merajuk!
siap meniarap2 lagi tu
Nangisnya akan berterusan selagi takde orang yang datang pujuk
Camno ni Rayyan nak oiiiii...awak ni anak lelaki !
Orang lelaki harus kuat tau!jiwa harus kebal!
Lagi satu! benda ni pun memang sukar nak dipisahkan dengan dia
bak bait lagu...Jangan pisahkan....aku dan dia.....

taraaaaaaaaaaaaaa.................



Ayoyo Rayyan masih isap puting!!! Puting Mickey ni dapat masa Rayyan lahir. Uncle Murugesh bagi hamper. Masih kekal lagi puting ni walaupun bayak puting yang dah silih berganti sebab tercicir & hilang!!!
cerita pasal puting ni, ingatkan dulu just nak bagi time naik keta dengan dia ja. so kalau dia meragam tengah mama drive, bolehlah sumbatkan puting dalam mulut dia untuk meredakan keadaan. Tapinya ianya berlarutan hingga sekarang. Tambahan pula kat rumah babysitter, Tok Su pun bagi  puting gak kat Rayyan. Skul-Mate Rayyan Si Abg Kimi tu pun hisap puting gak. Jadinya...habit tu di bawa sehingga kini! Entah apalah syok nya hisap puting tu pun mama tak tau. Bila kita tarik ja dari mulut dia....dia akan merengek!!bila kita bagi lagi bukan main happy nye dia siap gelak2 pulak tu!puting Rayyan jenis yng leper tu (Japlo), kalu kita bagi terbalik pun dia pandai nak swing guna lidah dia.dah expert la orang kata!


Puting ni la yang acamkali hilang. nasib murah. 4 rengget ++ je.
color pink plak tu!!hehhehe
(kalau nak dia dok senyap time dlm keta sumbat je puting.
Automatik dia akan cool down & behave ja~ itulah benefit nya...)



Sekarang ni tengah usaha untuk dia bercerai dengan puting dia ni. Harap2lah berjaya!! papa pun dah perli2 mama.dulu kata tak mo anak hisap puting tapi skrg........ ermmmm sabo ek pa!mama tgh usaha la ni!

ABg Kimi & Rayyan
puting sama..color je lain2
(Abg Kimi dah dapat adik last week. Planning balik keja nnti nak pegi melawat bb.
Smlm baru sempat beli hadiah untuk bb boy)

2 comments:

  1. hehe..puting serupa dengan anak dara saya punye ^__^

    ReplyDelete
  2. alamak puting Rayyan mcm anak dara punya lor... xmacho la camni!!!huhuhu...Amir pakai puting ape lak?

    ReplyDelete