Pages

Saturday, August 6, 2011

Pagi di hari minggu

hari sabtu kira hari weekend la gak kan...
biasanya kalau hari sabtu dan ahad ni la hari yang ditunggu-tunggu oleh orang yang bekerja untuk menyambung tidur dipagi hari. Tambahan pula bulan puasa gini, lepas solat subuh terus tarik selimut sambung balik tidur.....
aku pula macam biasalah tak suka sambung tidur. bangun jam 4.45am terus masak dan sahur. then sambil tengok tv dan buka internet terus berdezoom kemas rumah, sapu sampah, mop lantai, basuh baju, sidai baju! dalam sejam lebih ja siap semuanya.... lega hati bila kerja rumah dah siap. boleh lah ber online...fesbuk n blogwalking dengan hati yang gumbira. lebih-lebih lagi hero sikecik tu tak bangun tido lagi....Aman mama main tenet. kalau dia berjaga alamat dialah sorang yang akan conquer lappy ni. siap pandai plak tu nak cucuk berukband tu kat maner!! then nak tengok movie dia tu!then buka tutup lappy mama dia ni!main on off la plak!!camna mama tak berangin!!! kalau rosak sapa yang kena marah!Rayyan jugak!!huhuhu
Aktiviti hari ni mungkin lepaking kat rumah je kot! tunggu papa bangun tido entah kol braper!hehehe. Petang nanti ada undangan berbuka kat rumah abg di kampung aku. Makanya kami akan balik kampung petang ini. saja nak berkumpul adik beradik. bergosiping!!Bila time raya nanti susah nak dapat berkumpul sebab masing-masing ada yang beraya kat rumah mertua dan bergilir2 balik kampung. jadinya, bulan puasa ni boleh lah pakat kumpul semua skali. mesti havoc dan meriah lagi2 anak buahku yang seramai 26 orang itu!!wah ramai gilez kan...tu pun tahun ni tak de kilang yang produktive!!huhuhu

harini dah masuk ramadhan yang ke-6. maknanya dah 5 hari aku masak untuk berbuka!satu pencapaian yang belum pernah dicapai lagi sebelum ini!!dan ke semua hari tu aku masak juadah mee aja tau! kuetiow kerang,mee hailam, bihun tomyam, mee goreng mamak dan semalam mee kari nyonya. harini plak tak payah masak sebab berbuka rumah abang!!huhuhu

k lah, byk benda yg nak di google ni. jumpa di lain siaran ya...daaaaaaaaaaa

No comments:

Post a Comment