Pages

Thursday, September 27, 2012

Rayyan @ 2 tahun 10 bulan

Ha tengok kan. kalau dah sekali menaip...memang akan menyusul entry yang kedua selang je beberapa jam entry yang pertama di publish. nak citer perkembangan hero ku yang seorang ini. Maklumlah tinggal beberapa bulan je lagi bakal jadi abang. so, peel nye pun bukan main hebat sekali. memang tak terjangka mood dia la ni..kengkadang baikkkkkk sangat.. kengkadang tu kasaq bukan main.

la ni terlalu fanatik ngan otomen dia. dulu langsung tak heran dengan citer otomen. la ni cakap je nama otomen...mebius...max..tiga..semua dia tau! bab tv tu plak skrg ni channel 615 memang tutup sebelah mata ja...la ni bukak channel 611 ja! jenuh tengok otomen..bila abis je nak otomen lagi.. macam lah astro tu bapak rayyan yang punyer!!sabar la nak oii..citer otomen tu ada time nyer. yg aku tau kalau balik keja tu jam 7.30 mlm...pastu 9.30 mlm pastu 11.00 mlm. yang 11.00 mlm tu memang aku tak join tengok..aku dah berada di alam mimpi. tv tu aku set timer je. jam 11.30 je terus mati n rayyan pun terpaksa masuk bilik tido..papa nyer pun kengkadang rajin tunggu dia tapi selalu jugak dah join aku tido!!sian si anak!! tapi biasa lah dah nyer cerita otomen bukannye cite sinetron yang nanges2 tu.. dah tentu masuk dalam bilik dia masih dalam keadaan  segar bugar dan cergas sekali!!naik ja katil terus bertukar jadi otomen...dan..dan.. tu mak nyer pun terus bertukar jadi raksasa. orang tengah tido sedap2 dia pulak nak maen ngan kita!! terlompat2 atas katil!! sabo je lah.. biasanya nak cool down kan dia aku terpaksa jugak umpan puting sumbat dan bantal busuk dia...pastu terus dia khayal dapat benda alah tu!!hihihihi. dah darurat nak buat camna...camna lah nak buat dia bercerai ngan puting kalau camni gaya mak ko kan!!

Aku ada gak minta dia tido dalam bilik dia sendiri tapi mana nak makan saman itu budak sorang. still nak berkepit gak dengan kami!!aku rasa aku nak belikan dia katil budak2 yang boleh rapat n muat dalam bilik kami. bagi dia tido katil sendiri. pastu comforter semua nak beli yg otomen punyer. sure dia kan gumbira kan! nak beli lah as besday present dia bulan November nanti..boleh tak papa??.. mama bagi idea, papa tolong bayar...boleh lahhhhh... ;)).

takkan lah bila adik ada nnti rayyan pun dah tido sekapal dengan kami!dah la kami overweight terlebih muatan..terhimpit2 macam dalam tin sadin la plak karang. Katil Rayyan waktu baby ada lagi tapi nak bagi adik dia pakai.ada kat bawah katil tu. tak boleh tunjuk kat dia nnti karang dia nak main otomen plak atas katil tu! macam skrg kerusi makan dia yang aku simpan kat dlm bilik pun dia nak guna. nak makan duduk atas kerusi tu.. suka goyang2 kan plak tu. kadang2 berdiri plak atas kerusi tu. mau patah karang...kena beli baru.. stroller dlm bilik tu pun dia minta buka jugak. tengok tv sambil dok dlm stroller. hari tu dia ada nampak gak buaian bawah katil. pun jenuh nak suruh bukak. yang tu memang aku tak layan. kalau tido dlm tu mau patah buaian tu nak oiii.. bukan takat buaian..dengan rayyan sekali jatuh gedebuk!! walker plak nasib tak nampak. kami simpan dlm plastik hitam bawah katil. kalau dia nampak tu!! gamaknye mama kena beli  walker baru utk adik.  alamak lari topik la plak!! mana citer otomen tadi ???

oklah, tengok gambar rayyan ngan bff dia tu...

bersama idaman kalbu..beli yang murah2 sajok!! beli kat Tesco time lunch.
balik pick up dia terus mam tunjuk otomen..he say.. thanks you mama... :))

maen pun nak pilih game otomen..

tido pun nak berteman kan otomen..

tu tgh nak buat gaya otomen la tu!!!

alamak terselit la plak makan ice- cream...
dok dlm car seat ok lah kan.. xpyh mama pangku

yang ni plak...duduk kat kerusi tu bukan mau dok senyap2.
 main goyang2 patah karang kena beli baru..

yang ni pun dah lama tersimpan dlm bilik..tiba2 mau naik smbil nonton tv..
feel kunun baby lagi la tu!!
stroller ni kawan2 opiz papa yg hadiahkan masa rayyan lahir dulu
 
kete ni pun dah lama bertapa dalam bilik..tiba2 nak main plak. cas bateri nasib berfungsi lagi.. bleh drive tapi dia lagi suka guna remote sambil duduk dlm tu!!mcm2 la ko ni rayyan!! ke depan langgar sofa...ke belakang langgar meja makan... maklumlah rumah kita kan BESAR sesgt!!hahhaaha
keta ni besday pressie dia masa umur setahun.. umur 2 tahun dia nak beskal.. umur 3 tahun ni coming soon laaaa.. nak bagi present aper ye....ermmmm




No comments:

Post a Comment